Bedrijfsfilm: promoot en informeer met video

>Bedrijfsfilm: promoot en informeer met video
Bedrijfsfilm: promoot en informeer met video 2017-11-22T21:56:43+00:00

Een bedrijfsfilm helpt organisaties op een levendige wijze met hun communicatie. Een bedrijfsfilm heeft vaak een commercieel doel, maar kan ook instructief, verslagleggend of informatief zijn. De toepassingen van een bedrijfsfilm zijn dus breed. Het leuke aan film is dat je alle denkbare manieren van communicatie kunt combineren. Denk aan beeld, geluid, gesproken tekst of animatie. Pelser Filmproducties heeft ruime ervaring met de productie van bedrijfsfilms. Ik help je van A tot Z. Samen formuleren we jouw boodschap. Daarna vertalen we deze op een creatieve manier naar een bedrijfsfilm.

Still uit bedrijfsfilm over Biggelaar Groen

De meerwaarde van een bedrijfsfilm

Film geeft de mogelijkheid je verhaal te vertellen met lichaamstaal en mimiek. Mensen reageren op non-verbale signalen vaak onbewust meer dan op woorden alleen. Uit onderzoek blijkt verder dat steeds meer beslissingsbevoegden bedrijfsfilms op internet gebruiken als informatiebron. Film geeft openheid en een kijkje in de keuken. Ook levert film een extra verkooptool en kan begrip en inzicht verschaffen.

 

Video is uitgegroeid tot een vorm van social media. Het geeft je dus een extra peiler om je positie op het internet te versterken (Video SEO). Bovendien hebben Studies bewezen dat video meer effect heeft dan bijvoorbeeld geschreven tekst en afbeeldingen in folders of op een internetsite.

Er is online veel te leren over de meerwaarde van bedrijfsfilm. Lees via deze link een blog op de populaire marketing site Frankwatching over de meerwaarde van bedrijfsvideo en wanneer je welke soort moet kiezen. Of lees verder over de meerwaarde van bedrijfsvideo op deze site.

Slimme ondernemers kiezen voor bedrijfsfilm op internet

Het maken van bedrijfsfilms voor internet is ongelooflijk snel gegroeid. Internet en apparatuur ontwikkelen zich zeer snel. Ook voor kleinere ondernemingen is het mogelijk en relatief goedkoop om een webvideo te laten maken. Maak een video onderdeel van een creatieve online (social media) campagne! Of plaats hem gewoon op je homepage. Bezoekers van je site zullen zich verdiepen in je producten of diensten als de drempel weggehaald is met een video.

Bossche bedrijfsfilms

Pelser Filmproducties is gevestigd in Den Bosch. Vanuit de Gruyter Fabriek op de Veemarktkade wordt de productie van alle bedrijfsfilms gecoördineerd, gefilmd en gemonteerd. Den Bosch is dus regelmatig het decor van de bedrijfsfilms die ik maak. Maar ik reis ook regelmatig het land door. Den Bosch is een krachtige gemeente. Veel bedrijfstakken zijn vertegenwoordigd. Mijn Bossche klanten vinden het fijn om samen te werken met een producent “om de hoek”. Dit bevordert een vlotte communicatie en een efficiënte manier van werken. Bekijk voorbeelden van Bossche bedrijfsfilms en lees verder over dit onderwerp.

Videoproductie is een proces

Bij de productie van een video hou ik een standaard werkvolgorde aan. Als eerst verdiep ik me in het bedrijf, de producten of diensten en de mensen achter het bedrijf. Vervolgens bepaal ik samen met de klant het doel van de video. Daar rolt een videoconcept uit en bij grotere producties wordt een scenario geschreven. Dan gaan we aan de slag; er wordt een shotlist en een planning gemaakt. Vervolgens wordt al het beeld- en geluidsmateriaal gemaakt of verzameld. Tijdens het proces kijk ik een paar keer terug over mijn schouder; wat was het doel ook al weer? Zitten we nog op de goede koers? Tijdens de montage zet ik de video-puzzel in elkaar. Dan wordt de eerste versie besproken. Daarna volgt de eindmontage. Is het dan klaar als de video af is? Nee, dan begint het natuurlijk pas! Je kunt de productie uitbesteden, maar in sommige gevallen kun je ook zelf aan de slag.

Vragen? Bel 06-41518211 of reageer via het contactformulier.

Klaas Pelser

Bedrijfsfilm