Bedrijfsfilm laten maken door videoproducent

>>Bedrijfsfilm laten maken door videoproducent
Bedrijfsfilm laten maken door videoproducent 2017-11-14T17:48:04+00:00

bedrijfsfilm laten maken door Klaas Pelser

Bedrijfsfilm laten maken? Ik begeleid bedrijven in het hele proces. Een bedrijfsfilm laten maken is meer dan filmen en monteren. Samen met jou bepaal ik de juiste boodschap en de beste manier om die over te brengen. Ik adviseer ook over de manier en het platform om je video te laten zien. Ik produceer bedrijfsvideo, productfilms, instructiefilms maar ook bijvoorbeeld video CV’s.

Waarom een bedrijfsfilm laten maken?

Film versterkt de bedrijfscommunicatie doordat het meer mogelijkheden biedt dan tekst en foto’s alleen. Het biedt de mogelijkheid bewegende beelden, geluid, interview, tekst en foto’s te combineren. Maar film is het sterkste in het neerzetten van een sfeer, het creëren van een positief gevoel bij de kijker en het gebruik van non-verbale communicatie. Hierdoor communiceert film vele malen beter dan tekst en dat in een kortere tijd. Op internet is video niet meer weg te denken. Maar ook intern, binnen grotere (internationale) bedrijven, wordt video veel gebruikt als communicatiemiddel. Ontdek hoe jij je product of dienst kunt promoten en je klanten kunt informeren met video.

 

In bovenstaande film wordt uitvaartbegeleider Robert Landsman aan de kijker voorgesteld. Hij laat in deze video veel van zichzelf zien. Hierdoor kan de kijker kennis met hem maken. Erg belangrijk voor mensen die net hun dierbare hebben verloren en op zoek zijn naar iemand die de uitvaart voor hun regelt. Deze video geeft Robert Landsman de mogelijkheid bezoekers van zijn website een gevoel van vertrouwen mee te geven.

Bedrijfsfilm laten maken, het proces.

Bij de productie van een video hou ik een standaard proces aan. Als eerst verdiep ik me in het bedrijf, de producten of diensten en de mensen achter het bedrijf. Vervolgens bepaal ik samen met de klant het doel van de video. Daar rolt een videoconcept uit en bij grotere producties wordt een scenario geschreven. Dan gaan we aan de slag; er wordt een shotlist en een planning gemaakt. Vervolgens wordt al het beeld- en geluidsmateriaal gemaakt of verzameld. Tijdens het proces kijk ik een paar keer terug over mijn schouder; wat was het doel ook al weer? Zitten we nog op de goede koers? Tijdens de montage zet ik de video-puzzel in elkaar. Dan wordt de eerste versie besproken. Daarna volgt de eindmontage. Is het dan klaar als de video af is? Nee, dan begint het natuurlijk pas!

Nieuwsgierig naar de kosten? Bekijk hier voorbeeld bedrijfsfilms met prijsindicaties.

Klaas Pelser

voorbeelden bedrijfsfilms