Instructiefilm; zien is begrijpen

>Instructiefilm; zien is begrijpen
Instructiefilm; zien is begrijpen2018-02-28T17:49:23+00:00

Een instructiefilm is een goede aanvulling op de traditionele handleiding. Soms kan hij deze zelfs vervangen. Klanten zien op een ontspannen manier de werking en bijvoorbeeld veiligheidsaspecten. Veel instructies kun je duidelijker vertellen met film. Een instructievideo kan daardoor drempels of misverstanden over complexiteit wegnemen bij jouw klant! Het juiste gebruik van een product voegt veel toe. Bovendien kun je besparen in after sales kosten.

Oude handleiding toen een instructiefilm nog te duur was

Instructiefilm als salestool

Sommige producten zijn ingewikkeld in de ogen van klanten. Een instructieve film kan deze drempel verlagen. Daarnaast kan in een instructiefilm de werking van een product getoond worden. “Zien is begrijpen”. Daardoor zal een mogelijke klant eerder overtuigd zijn. Hieronder vind je een voorbeeld van een dergelijke promotionele instructie.

 

Het product in deze film is zeer specifiek en kostbaar. Daardoor is het lastig om het “live” te tonen aan een nieuwe klant. Film is in een dergelijk geval een ideale oplossing. Je klant is geholpen en bovendien heb je tijd en geld bespaard.

Low budget instructievideo

Een instructiefilm heeft over het algemeen een eenvoudig karakter. Eenvoudiger dan een puur promotionele bedrijfsfilm. De kosten voor de productie zijn daardoor lager. In sommige gevallen kan ik met bestaand (foto)materiaal, computerscherm opnamen en logo’s een film monteren. Hierdoor kun je nog verder besparen. Een instructiefilm zoals hieronder is al mogelijk vanaf €750,- excl. BTW. Dat is inclusief professionele voice-over.

Interne instructievideo

Ook instructies over bijvoorbeeld veiligheid, hygiëne of procedures binnen een bedrijf kun je met video vertellen. Voordeel is dat werknemers geen grote hoeveelheden tekst hoeven te lezen. Verder kan een interne instructiefilm helpen bij een snelle inwerkperiode van nieuw personeel. Dit kan je veel kosten besparen. Zeker wanneer je een groot verloop hebt van (uitzend)krachten.

Bedrijfsfilm in vele vormen

Wat zijn andere concepten wanneer ik een bedrijfsfilm wil laten maken? Kan ik dat ook zelf? Wat komt er allemaal bij kijken? Op de pagina “Bedrijfsfilm, promoot en informeer met video” lees je de antwoorden.

Klaas Pelser

img_3562-bewerkt-614x1965-zw-low-kwal