Kosten bedrijfsfilms: een indicatie met voorbeelden

>Kosten bedrijfsfilms: een indicatie met voorbeelden
Kosten bedrijfsfilms: een indicatie met voorbeelden 2018-03-02T14:05:49+00:00

Wat kost een bedrijfsfilm? Deze pagina geeft inzicht aan de hand van een aantal voorbeelden. Vertel over jouw videoplannen! Je krijgt dan direct feedback. Vervolgens maak ik een prijsindicatie op maat.

Vergrootglas en label tbv kosten bedrijfsfilms

Wat kost een bedrijfsfilm? Deze pagina geeft inzicht aan de hand van een aantal voorbeelden. Vertel over jouw videoplannen! Je krijgt direct feedback. Vervolgens maak ik een prijsindicatie op maat.

De genoemde kosten zijn voor het totale productieproces. Dit is dus inclusief zaken zoals scenario, apparatuur en synchronisatierechten voor de muziek. Meestal heeft de film nog enkele aanpassingen nodig nadat de opdrachtgever de film bekeken heeft. Ook de kosten van deze aanpassingen zijn inbegrepen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten.

Prezi video voor ministerie België € 360,-

Met een prezi video kun je met een klein budget een leuke aansprekende bedrijfsvideo maken. Je maakt zelf een prezi of powerpoint presentatie. Ik zet vervolgens je presentatie om naar video. Daarna selecteer ik samen met jou bijpassende muziek. Tot slot monteer ik het geheel. Dat kan al vanaf €360,-. De teksten uit je presentatie kunnen ook vervangen worden door een voice-over stem.

Klik hier voor meer informatie over prezi video’s.

Kosten bedrijfsfilms met een budget vanaf €890,-

Al vanaf € 890,- kun je een “budget bedrijfsfilm” laten maken. Dit format bestaat uit één interview en videobeelden geschoten op één locatie. De opnamen duren 1 dagdeel. Van de beelden monteer ik vervolgens een video van 1 a 2 minuten. De prijs is inclusief muziek vrij van synchronisatierechten. Het voorbeeld hiernaast bevat 2 interviews. Een extra interview kost €180,-.

Kosten bedrijfsfilms voor Monuta € 1490,-

De video hiernaast is een samensmelting van een persoonlijk videoportret en een bedrijfsfilm. Er wordt ingezoomd op de persoon achter een bedrijf. Waarom doet hij wat hij doet? Hoe is het zo gekomen? Vragen waar de kijker erg benieuwd naar is. De kosten van een persoonlijk videoportret zoals hiernaast zijn € 1490,-. Eerst worden er samen met jou interview onderwerpen bepaald en een filmlocatie gezocht. De opnamen duren vervolgens 1 dag. Op die dag neem ik een interview af. Ook alle andere beelden worden dan geschoten. De muziek wordt in overleg uitgezocht.

Projectfilm voor Gemeente ‘s-Hertogenbosch € 3950,-

Een video zoals hiernaast kost € 3950,-. Dat kan een film over een project zijn. Maar het kan ook een film zijn waarin een bedrijf als geheel gepresenteerd wordt. Ik schenk uitgebreid aandacht aan concept, scenario en tone of voice. De beelden worden in meerdere draaidagen geschoten. Interview, voice-over, animatie of bijvoorbeeld exclusief gecomponeerde muziek kan ik naar wens verwerken. In dit geval werden er bijvoorbeeld twee versies gemaakt: een engelstalige en een nederlandstalige.

Opbouw kosten bedrijfsfilms

De kosten van bedrijfsfilms zijn sterk afhankelijk van de complexiteit. Afhankelijk van het doel en je wensen kan een concept oneindig uitgebreid worden. De prijs van een video wordt onder andere bepaald door:

  • Conceptontwikkeling en scenario
  • Het aantal filmlocaties
/ de hoeveelheid filmdagen
  • De gewenste montagestijl
  • Inhuren van acteurs/ actrices
  • Toepassing van een voice-over ingesproken door een stemacteur
  • Muziekrechten/ exclusief gecomponeerde muziek
  • De filmduur
  • Special effects/ animatie

Neem voor een vrijblijvend gesprek over kosten bedrijfsfilms contact op met Pelser Filmproducties. Of bekijk voorbeelden en maak kennis via de homepage.

Klaas Pelser

De genoemde kosten zijn voor het totale productieproces. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten.