Storytelling film raakt de kijker

>Storytelling film raakt de kijker
Storytelling film raakt de kijker2018-08-22T14:38:32+00:00

Binnen het genre “bedrijfsfilm” ontwikkelt zich de storytelling film. Storytelling draait om echte verhalen! We willen films bekijken over de mensen achter een bedrijf. Een persoonlijk verhaal, zonder zakelijk sausje met een brug naar de zakelijke informatie.

Afbeelding uit storytelling film Bon Pelser Interieurbouw

De concurrentie om informatie met je doelgroep te mogen delen is groot. De ontvanger wordt door het grote aanbod op internet snel informatie-moe. Daarom worden echtheid, originaliteit en persoonlijkheid steeds belangrijker om je doelgroep te bereiken. Persoonlijke authentieke informatie slaat dus de brug naar het overbrengen van jouw zakelijke boodschap.

Storytelling film Robert Landsman

Kennismaken met een uitvaartondernemer

Uitvaartondernemer Robert Landsman vroeg mij een storytelling filmpje te maken. Robert laat in deze video veel van zichzelf zien, waardoor de kijker kennis met hem kan maken. Erg belangrijk dus voor mensen die net hun dierbare hebben verloren en op zoek zijn naar iemand die de uitvaart voor hun regelt.

Persoonlijk verhaal interieurbouwer

Vakman met een warm karakter

Bon Pelser Interieurbouw uit Wijchen maakt keukens, kasten en meubels op maat. Alles wordt op duurzame wijze gemaakt. Het is een kleinschalig bedrijf. Het bedrijf en Bon als persoon leende zich erg goed voor visual storytelling. Bon is een vakman en daarnaast een warme persoonlijkheid.

Video profiel en documentaire

Storytelling kan op veel manieren. Documentaire als bedrijfsfilm bijvoorbeeld. Dat is echter dan een traditionele bedrijfsfilm. De documentaire ‘klassieke automobielen restaureren’ waarin een CEO van een middelgroot bedrijf vertelt over zijn hobby is leuk om naar te kijken. De link naar zakelijke informatie kan gelegd worden door in te gaan op overeenkomsten tussen zijn hobby en zijn manier van bedrijfsvoering. Een serie waarin elke maand een videoprofiel van een medewerker getoond wordt is ook een mogelijkheid. Wat doet hij/zij precies? Wat betekent het bedrijf voor hem of haar? En andersom, wat betekent hij of zij voor het bedrijf? De nieuwspagina op de website kan daarmee aangevuld worden met interviews en achtergronden.

Een storytelling film geeft dus een nieuwe mogelijkheid om jezelf te onderscheiden in de menigte op internet. Bovendien maakt het mijn vak als producent van bedrijfsfilms erg leuk!

Bedrijfsfilm in vele vormen

Wat zijn andere concepten wanneer ik een bedrijfsfilm wil laten maken? Kan ik dat ook zelf? Wat komt er allemaal bij kijken? Op de pagina “Bedrijfsfilm, promoot en informeer met video” lees je de antwoorden.

 

Klaas Pelser